ИНСТИТУТ ЗА ОНКОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ
Сремска Каменица
Телефон: +381 (0)21 480 5500
Факс:
+381 (0)21 6613 741
Електронска пошта:
info@onk.ns.ac.rs
СТРАНА O Институту: Културни догађаји за наше пацијенте
О нама Мисија Визија Извод из кућног реда Управа Управни и надзорни одбор Организација Стручна тела Делатност Шта лечимо Акредитација Образовна делатност Истраживања Пројекти Издаваштво Школа МРИ Студеничка Академија Донације Лого и Фото

КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈИ ЗА НАШЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Институт за онкологију Војводине у жељи да својим пацијентима учини боравака пријатнијим, организује културне догађаје у просторијама Института.

ОДРЖАНИ КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈИ

06. децембар 2017.

У среду 06. децембра у 13 часова одржан је концерт дуа "Sincronizzato", студената АУНС. Дуо чине Душица Николић, мастер студије - флаута и Новак Миљковић – 3.година - гитара. Уз музику Бартока, Пујола танго су плесали Ана Наупарац-Деспотовић и Дејан Лукић.

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


23. октобар 2017.

У понедељак 23. октобра у 13 часова одржан је концерт пијанисткиње Марине Милић Радовић: ИМА НЕКИ САТ У МЕНИ (успомена на добротвора Матице српске и оснивачког добротвора Фондације "Лаза Костић" Томиславa В. Милићa).
Програм концерта: Јохан Себастијан Бах, Лудвиг ван Бетовен и Фредерик Шопен.

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


10. октобар 2017.

У уторак 10. октобра у 12 и 30 часова у организацији Фондације "Лаза Костић", Друштва лекара Војводине и Института за онкологију Војводине одржан је концерт ансамбла Family Arts Нови Сад Србија (мама, тата, ћерка и син), за пацијенте и медицинско особље.
Ансамбл Family Arts чине Јованка Мазалица-виолина (вођа групе других виолина у оркестру Опере и Балета Српског народног позоришта и члан гудачког квартета ТАЈЈ), Синиша Мазалица -контрабас (вођа групе котрабаса у оркестру Опере и Балета Српског народног позоришта), Ивана Мазалица 13 година-харфа (пети разред музичке школе "Исидор Бајић" Нови Сад) и Павле Мазалица 10 година-удараљке, труба (први разред музичке школе "Исидор Бајић" Нови Сад).
У петак 13.10.2017 у 12 часова је одржан други део културног догађаја на коме је учествовала екипа "Државног посла".

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


22. јун 2017.

У четвртак 22. јуна у 13 часова Фондација "Лаза Костић" и Институт за онкологију Војводине су по пети пут организовали концерт за пацијенте и медицинско особље уз програм чудесно изненађујући и високог уметничког нивоа. Изведене су четири прелепе песме руског романтичара Милија Балакирјева које никада до сада нису певане у нашој земљи.
Сопран Памела Киш Игњатов, са Академије уметности у Новом Саду, извела је песме уз такође необичан састав, своје колеге у које убраја и три сестре Вејновић: виолисткињу Александру Вејновић (гинеколог запослена у Клиничком центру Војводине), челисткињу Ану-Марију Вејновић (специјализант психијатрије), као и Доротеу Вејновић, сарадника у настави на АУНС, која је и заслужна за обраду Балакирјевих песама за овај камерни састав. Уз њих, наступиће и пијанисткиња Маја Грујић, самостални стручни сарадник на АУНС, виолиниста Игор Хавран и пијанисткиња Софија Стојанац.
Програм културног догађаја:
1. Четири песме М. БАЛАКИРЈЕВА (поводом 180 година рођења): Спавај чедо моје лепо, Појавио се на небу сјајни месец, Дођи код мене, Грли ме, пољуби ме; аранжман: Доротеа Вејновић
2. Ђ. Росини - Болеро
3. Ј. Обрадос - Живот
4. Фадо - португалска песма, Птичица

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


20. март 2017.

У понедељак 20. марта у 13 часова, поводом обележавања Националног дана борбе против рака дојке, у Главном холу на приземљу одржан је културни догађају у организацији Института за онкологију Војводине и Асоцијације за унапређење здравља са следећим програмом:
1. Чланице Асоцијације за унапређење здравља су дан обележили поделом цвета нарциса и флашице воде (донација компаније “Minaqua”)
2. Борислава Перић Ранковић, параолимпијска победница у стоном тенису
3. Глумица Јелица Брестовац у 10-минутној монодрами Душка Радовића “Тражим мужа”

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


02. фебруар 2017.

У четвртак 2. фебруара у 16 часова, прослављени глумац Војин Ћетковић, Лаза Костић из најновијег филма Здравка Шотре Santa Maria della Salute, био је гост у Инстититуту за онкологију у Сремској Каменици. Стиховима величанствене песме српског романтизма Ћетковић је званично отворио "Дрво захвалности", покренуто од стране Фондације "Лаза Костић" и Лекарског друштва Војводине 19. новембра 2016. гостовањем др Валери Дијаз, угледног лекара из Лондона и дугогодишњег члана Фондације (основане 1991. године у Лондону). Др Дијаз је у новембарском излагању запосленима на онкологији изнела најновије трендове и тачно научно утврђене позитивне резултате престижних болница Old Brompton Hospital и Chelsea Westminster Hospital које уносе ликовне радове и инсталације у ходнике, собе пацијената, операционе сале, тиху смирујућу класичну музику кроз ходнике или пак "живе" концерте музичара који стимулишу оболеле да им се и сами придруже у игри и певању популарних песама. Највећи утисак у излагању др Дијаз побрало је "Дрво захвалности", уметничка креација на коју пацијенти каче откупљене висуљке са личним исказима захвалности медицинском особљу, што је подједнако благотворно и онима који се лече али и онима који лече. "Дрво захвалности" су креирале две пацијенткиње, а висуљке захвалности доставља радионица ШОСО "Милан Петровић" у чију корист ће и ићи сви прилози од направљених висуљака.
Стихови Војина Ћетковића су били праћени песмом Ода Шекспиру (текст Лазе Костића, музика Милорад Ђурић) "Ад хоц" хора Фондације "Лаза Костић" под управом диригента Милорада Ђурића и дуом гитара са Академије уметности у Новом Саду.

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


21. децембар 2016.

У среду 21. децембра у 11 часова у холу Института за онкологију Војводине у приземљу одржан је концерт деце музичке школе "Јосип Славенски" из Новог Сада.

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:


18. новембар 2016.

У петак 18. новембра у 12 часова у холу Института за онкологију Војводине, у приземљу, одржан је концерт Радославe Воргић, сопран и Мине Момчиловић, харфа, који су чланови "Лазине духовне породице" назвали "Музика као лек" (нашој великој и племенитој добротворки Горици Васић у сећањем).
Претходно је одржано предавање др. Дијаз о трендовима у Енглеској, о хуманијој атмосфери у лондонским болницама.

Погледајте галерију слика са овог културног догађаја:
КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈИ
Сви садржаји и информације на сајту су дати у најбољој намери.
Информације могу бити промењене без претходног обавештења.

 

Институт за онкологију Војводине
Пут доктора Голдмана 4
21204 Сремска Каменица
Република Србија